Povestea TEDD – Jurnal de bord


Povestea înființării Asociației TEDD pornește cu mult timp dinaintea zilei de 23 aprilie 2015, data legală a „nașterii” acestei persoane juridice române, fără scop patrimonial, non-profit, non-guvernamentale și apolitice. 

Dacă este să ne întoarcem în timp, TEDD-ul a apărut ca idee posibilă prin anul 2013, idee care s-a reaprins zvăpăiat în 2014 și s-a concretizat practic în 2015. Însă substratul acestei fuziuni de forțe este muuult mai profund și se leagă de o serie de evenimente profesionale, sentimentale, pe care fiecare membru TEDD le poate povesti… și le va povesti, într-alt fel sau dintr-o altă perspectivă 🙂

În orice caz, totul a pornit de la o mare iubire, mai veche sau recent descoperită, și anume Delta Dunării… cea reală, necosmetizată, binecuvântată și totodată condamnată, cu oameni reali care-și trăiesc bucuriile și tristețile înconjurați de ape.

Trecând peste romantismul unui îndrăgostit al spațiului deltaic, TEDD își dorește să semnaleze unele probleme ale Deltei (ex: izolarea, educația, sănătatea, lipsa locurilor de muncă), să propună soluții sau să ajute la rezolvarea problemelor, prin implicarea voluntarilor sau prin parteneriate cu alte organisme abilitate, din țară sau străinătate.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invit să urmăriți blogul TEDD, să ne împrietenim pe facebook și să comunicăm (asociatiatedd@gmail.com). 

P.S. Delta nu este doar o carte poștală, este o lume reală. Implică-te, căci este și lumea ta!

_______________________

Din drag de Deltă, din 23…

3 gânduri despre “Povestea TEDD – Jurnal de bord

  1. Pingback: Restitutio: Poveștile neștiute ale morilor de vânt din Deltă | Asociația pentru Transformarea prin Educație a Deltei Dunării

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s