CONCURS INTERNAŢIONAL Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor 2016


Afis Concurs  Paste 2016

REGULAMENT OFICIAL

I. OBIECTIVELE CONCURSULUI

  1. Încurajarea şi promovarea creativităţii individuale sau colective, având ca sursă de inspirație tradiția pascală;
  2. Valorificarea expoziţională a lucrărilor; Promovarea tinerilor cu abilități artistice excepționale.[1]

II. ORGANIZATORII CONCURSULUI ȘI REGLEMENTĂRI OFICIALE

1.1. Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea “Gavrilă Simion” (I.C.E.M), cu sediul in Tulcea, Str. 9 Mai, nr. 2, cod poştal 820026, tel. 0240/516204

1.2. Palatul Copiilor Tulcea, cu sediul în Tulcea, Str. Dobrogeanu Gherea, nr. 4A,  tel. 0240/ 517109

1.3. Societatea Ştiinţifică „ORION”, cu sediul Tulcea, Str. Sabinelor, Nr. 21, Bl. C, Sc. C, Ap. 42

1.4. Asociaţia pentru Transformarea prin Educaţie a Deltei Dunării, cu sediul în Mun. Iași, Str. Gării, Nr. 10, Bl. L21, Et. 8, Ap. 28.

Participanţii la concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile regulamentului oficial, potrivit celor menţionate mai jos.

Regulamentul Oficial este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei în vigoare. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba Regulamentul Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după anunţul prealabil de prezentare a acestor modificări/schimbări pe blogul https://meaptulcea.wordpress.com/

III. DREPTUL DE PARTICIPARE

La concurs pot participa preşcolari şi elevi, din instituțiile publice sau private din întreaga lume.

IV. CALENDARUL CONCURSULUI

1 martie  – lansarea concursului

10 martie – data-limită de trimitere a întrebărilor cu privire la concurs, pe blogul MEAP sau la adresa de e-mailmeaptulcea@yahoo.com.

20 martie – data-limită de publicare a răspunsurilor de către organizatori, pe blogul MEAPhttps://meaptulcea.wordpress.com/

22 aprilie (ora 12:00 GMT) – ultima zi de înscriere în concurs și de depunere a creațiilor la sediul MEAP sau la oficiul poștal

5 mai – debutul sesiunii de jurizare

1 iunie – anunțarea rezultatelor, decernarea premiilor (în cadrul vizitelor, on-line sau prin serviciile Poștei Române)

V. DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

Participanţii vor preda/trimite la adresa Muzeului de Etnografie și Artă Populară, Tulcea, Str. 9 Mai, Nr. 2, Cod poștal 820062, e-mail meaptulcea@yahoo.com o lucrare colectivă cu tematică pascală şi/sau un coş cu ouă încondeiate(golite în prealabil), încadrată într-una dintre secțiunile următoare.

□ SECȚIUNEA 1: Creații populare sau artistice din piele, lemn, metal, corn, os, piatră sau sticlă

□ SECȚIUNEA 2: Ou încondeiat sau decorat

□ SECȚIUNEA 3: Icoane; Obiecte de cult

□ SECȚIUNEA 4: Artă plastică: pictură, desen, grafică, sculptură

□ SECȚIUNEA 5: Artă decorativă: Arte textile; Arta ceramicii, Arta sticlei

□ SECȚIUNEA 6:  Eseu fotografic; Grafică pe calculator

□ SECȚIUNEA 7: Butaforie

Fiecare lucrare creativă trebuie să fie însoțită obligatoriu de fișa de înscriere la concurs, semnată de participant și / sau de coordonator, prin care se confirmă originalitatea și cunoașterea regulamentului acestui concurs. Participanții își asumă autenticitatea lucrărilor, în caz contrar sunt descalificați.

Juriul recomandă participanţilor să se inspire din tradiţiile pascale locale (de exemplu: Lăsăta Secului, sărbătoarea Floriilor, Joia Mare, Învierea, Săptămâna Luminată, Înălţarea, Rusaliile) și din credințele populare (ex: Paparudele, Caloianul, Lăzărelul). Se acceptă şi butaforii cu tema tradiţională pascală în tehnici complexe.

Lucrarea şi/sau coşul cu ouă vor fi etichetate clar cu următoarele informaţii: clasa/grupa; numele cadrului didactic coordonator; şcoala/grădiniţa, localitatea, ţara. Se vor comunica organizatorilor şi datele de contact: număr de telefon, adresa şi e-mail.

Participarea la concurs a claselor de elevi sau a grupelor de preşcolari din alte zone decât municipiul Tulcea se poate face utilizând serviciile poştale. Data de expediere prin poştă să nu depăşească 22 aprilie 2016. Coletul va conţine pe lângă lucrare un plic ramburs A4 timbrat, cu adresa destinatarului completată (pentru diplome). În caz contrar, diplomele vor fi trimise în variantă jpg, la adresa de mail indicată pe etichetă.

Pentru informaţii suplimentare vă adresaţi organizatorilor sau coordonatorilor concursului: din partea MEAP: Chiselev Alexandru – tel. 0240/516204, meaptulcea@yahoo.com; din partea Palatului Copiilor Tulcea: Viorica Chiriș – tel. . 0240/ 517109.

VI. DESEMNAREA CÂŞTIGĂTORILOR

Câştigătorii vor fi desemnaţi de către un juriu format din reprezentanţi ai instituţiilor culturale organizatoare.

Câştigătorii se anunţă în decursul lunii mai, on-line pe blogul https://meaptulcea.wordpress.com/ sau telefonic la numerele indicate de participanţi.

VII. PREMIEREA (în funcţie de locul de depunere a lucrărilor)

Premierea va avea loc la sediul Muzeului de Artă Populară Tulcea.

Premiile acordate de organizatori vor consta în diplome şi activităţi de pedagogie muzeală, organizate în cadrul vizitei.

Diplomele concurenţilor din alte judeţe/ţări, care nu pot participa la activităţile pedagogice desfăşurate la sediul muzeului, se vor expedia prin curierat, folosind plicul ramburs (vezi V.4.), în decursul lunii mai. De asemenea există varianta trimiterii diplomelor on-line (scanate), pentru cei ce preferă această variantă.

VIII. INFORMAREA PARTICIPANTILOR

Prezentul Regulament stă la dispoziţia oricărei persoane sau autorităţi interesate, fiind publicat pe blogulhttps://meaptulcea.wordpress.com/. Participarea la concurs implică obligativitatea respectării prevederilor prezentului Regulament.

IX. PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE ŞI A LUCRĂRILOR

Organizatorii concursului se obligă să respecte drepturile tuturor participanţilor, în conformitate cu prevederile legale privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Prin simpla participare la acest concurs, participanţii sunt de acord ca datele de contact să intre în baza de date a organizatorilor şi a partenerilor acestora, să fie prelucrate şi folosite în viitor pentru transmiterea de noi oferte educaţionale, invitaţii la expoziţii, concursuri sau alte activităţi cultural-educative.

Lucrările înscrise în concurs nu se returnează. Acestea pot intra în colecțiile organizatorilor, pe baza unei evaluări realizate de o comisie internă de specialitate.

X. DISPOZIŢII FINALE

Înscrierea la concurs constituie un acord implicit pentru acceptarea și respectarea condițiilor detaliate în prezentul regulament.

 Participanţii la acest concurs sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament.

Orice nerespectare a Regulamentului de concurs duce la anularea automată a premiilor.

Prin acceptarea premiului câştigat, participanţii sunt de acord ca lucrările lor să fie făcute publice şi folosite în scopuri de promovare de către organizatori, în diverse materiale tipărite, audio sau video. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.

Eventualele reclamaţii legate de derularea concursului se vor putea trimite la următoarea adresă: Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Tulcea (M.E.A.P.), din Tulcea, Str. 9 Mai, nr. 2, cod poştal 820026, tel. 0240/516204 (între 8-16) până la data la care acest regulament produce efecte. După această dată, Organizatorii nu vor mai lua în consideraţie nici o contestaţie.

XI. ÎNCETAREA CONCURSULUI

Prezentul concurs poate înceta înainte de data menţionată la pct. IV numai în cazul apariţiei unui eveniment ce constituie forţă majoră, conform legislaţiei în vigoare, inclusiv în cazul imposibilităţii Organizatorilor, din motive independente de voinţa lor, de a continua prezentul concurs.

 

Manager ICEM,                                                                                                   Şef serviciu

                                                                                Muzeul de Etnografie şi Artă Populară,

Dr. Sorin Cristian AILINCĂI                                                                                 Dr. Iuliana TITOV

[1] Cele mai reușite creații vor fi expuse în mediu virtual, pe blogul MEAP și în social – media.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s